Despre La Roma

petrisor-tanase2

Restaurantul La Roma “Restaurantul inimii tale”

Restaurantul La Roma isi va deschide portile in orasul Buzau incepand cu luna decembrie 2015. Restaurantul va fi unul cu specific rrom ce va evidentia nu numai cultura culinara a acestora, cultura ce ce a fost preluata prin periplul lor in intreaga lume, dar si o puterca imagine a trecutului, a elementelor de cultura si spiritualitate a unei etnii greu de inteles pentru unii din noi.

„Voltaire susţinea că Prejudecata este opinie fără judecată„, ea este formată în prealabil fără o cunoaştere reală a unei persoane sau unui grup de oameni. Stereotipurile determină prejudecăţi şi inevitabil generalizarea unor aspecte individuale la un întreg grup. Schimbarea mentalităţilor de natură rasială, este un proces îndelungat, în acest sens educaţia pentru cunoaşterea, înţelegerea şi valorizarea minorităţii rrome, trebuie generalizată.”

spunea profesorul Sandu Ion in lucrarea sa

REPERE PRIVIND IDENTITATEA CULTURALĂ ȘI ISTORICĂ A RROMILOR DIN ROMÂNIA”

Elementele de decor si sigla au fost realizate in urma studiului asupra acestei etnii si ne dorim ca acest unic restaurant sa fie unul romantic, unde povestile de dragoste sa se infiripe si sa se desfasoare in atmosfera specifica si definitorie a indragostitilor de orice varsta.

Lumina calda, moblierul, barul si pana la ultimele piese de decor aranjate, alese si realizate de arhitectii Iulia Maria Tanase si Vicoveanu Alexandru si ei tineri indragostiti, au dus la formarea cromatica si definirorie a cratiei restaurantului. Meniul ales dupa o lunga cercetare este conceput de Maestrul in Arta Culinara Petrisor Tanase care va aduce prin gusturile mancarurilor definitia gastronomica a etniei rome.

Restaurantul va avea cafeaua proprie si unica La Roma, cafea ce va fi preparata in fata clientului apoi cine doreste i se poate citi in zatul de cafelei… viitorul, apoi va invitam sa degustati vinul casei „Colocviu La Roma”

Va asteptam sa petrecem clipe placute intr o atmosfera romatica cu o muzica pe masura!